Go Back
+ servings

Samosa med oksekød

En knasende sprød lækker samosa
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: filodej, oksekød
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 14 stk

Ingredienser

  • 4 plader filodej ca. 150 g – jeg købte det på køl i MENY. Kan også købes på frost
  • 1 stk skalotteløg hk fint (alm løg kan også bruges)
  • Olie til stegning og pensling jeg brugte 3 spsk i alt
  • 1 fed hvidløg hk fint
  • 2 stk forårsløg skåret i tynde skiver
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1/2 tsk chilipulver/flager
  • 500 g hk oksekød
  • 1 stk bagekartoffel skrællet og skåret i små tern
  • Salt og peber
  • 1 dl mel
  • Vand

Sådan gør du

  • Varm en pande med olie op ved høj varme
  • Skru ned til middelvarme og svitse løg, hvidløg, forårsløg og kartoffel i ca. 10 min til kartoflerne er møre
  • Tilsæt oksekød og krydderier og steg til kødet er gennemstegt
  • Smag til med salt og peber og tag af varmen
  • Skær/klip filodejen ud i rektangler på ca. 30 x 10 cm
  • I en skål laves den melblanding, du skal bruge som ”lim”. Kom 1 dl mel i en skål med ca 3 spsk vand. Det skal blot være en tyk klistret masse der kan smøres ud
  • Placer oksekødsfyldet i den ende ene af filodejstykkerne (se evt. billeder nedenfor)
  • Smør siderne med melblandingen (jeg brugte min finger) og fold og pensl løbende til dejen er opbrugt
  • Lig med ‘foldeflap’ nedad på en bageplade med bagepapir
  • Pensl gerne med lidt olie
  • Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 min til de er gyldne og sprøde