Go Back
+ servings

Luksus mælkesnitter

Ren nostalgi - hvem husker ikke de klassiske mælkesnitter fra barndommen. Nu kan du lave din egen luksusversion
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Keyword: Kage
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 9 stk

Ingredienser

Bunde

  • 4 æg
  • 160 g sukker
  • 50 g smør smeltet
  • 50 g kakaopulver
  • 140 g hvedemel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 dl mælk

Hvid creme

  • 200 g mascarpone eller naturel flødeost
  • 50 g flormelis
  • 2 spsk flydende honning jeg brugte akaciehonning
  • Korn fra 1 vanillestang eller 1 tsk vanillesukker
  • 1,5 dl piskefløde

Øvrigt

  • 200 g karamel chokolade knapper hvis du ikke har knapper, så skal du hk chokolade fint inden. Jeg brugte Gold fra Callebaut.
  • 2 spsk salte peanuts hk fint

Sådan gør du

Bunde

  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft
  • Blande de tørre ingredienser i en skål
  • I en skål piskes sukker og æg sammen
  • Nu tilføjes det smeltede smør
  • Pisk de tørre ingredienser i
  • Tilslut piskes mælken i
  • Fordel dejen i en form/bageplade på ca. 30x 38 cm.
  • Bages midterst i ovnen i 10 min (obs at holde øje at den ikke bliver brændt)
  • Tag ud og afkøl
  • Skær den over i to

Hvid creme

  • Pisk kort mascarpone, flormelis, vanille og honning sammen i en skål (hvis du bruger elpisker, så vær meget forsigtigt. Hvis du pisker for meget vil det blive tyndt, og kan ikke bruges)
  • Pisk fløden til let skum i en ny skål og vend rundt i mascarponecremen med en dejskraber eller ske
  • Stil på køl og smør på den ene kagebund, når den er afkølet
  • Lig det andet stykke kage over og del i passende antal stykker. Jeg skær over til 9 stk
  • Stil på køl

Øvrigt

  • Smelt chokolade over vandbad eller i mikro ovn. I mikroovnen varmes chokoladen i en skål af 20 sekunder pr gang, tag ud og rør og giv 20 sek igen. Fortsæt indtil der kun er lidt knapper tilbage og rør det godt sammen
  • Dyp enderne af de kolde mælkesnitter i chokoladen og drys med peanuts (du kan også blande peanuts ned i chokoladen udover blot at drysse, det gjorde jeg)