Go Back
+ servings

Vintergryde

En skøn gryderet, som er perfekt til efterår og vinter.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: fløde, gryderet, oksekød, simremad
Forb. tid: 30 minutter
Simretid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 5 personer

Ingredienser

  • 600 g oksekød (oksetykkam, oksebov eller okseyderlår)
  • 2 spsk smør
  • 1 glas champignon, drænet
  • 1 stk løg, hk fint
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 3 spsk flydende kalvefond
  • 3 tsk sød paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 350 g passata (purerede tomater)
  • 5 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Evt. kulør og jævner

Sådan gør du

  • Skær kødet i strimler eller tern på ca 2×2 cm. Krydr med salt og peber.
  • Smelt 1 spsk smør i en gryde og steg kødet af 2 omgange. Det skal blot brunes af på siderne i et par minutter. Tag derefter op.
  • Smelt 1 spsk smør i gryden og svits løg og champignon ved middelvarme i ca 5 min.
  • Svits hvidløg og paprika med 1 minuts tid.
  • Tilsæt fløde, tomat passata, tomatpuré og fond deri. Lad simre i ca 1,5 -2 timer til kødet er mørt, smag undervejs da tiden kan variere af kødet og størrelse.
  • 10 min før servering tilføjes peberfrugten. Smag til med salt og peber. Tilføj evt kulør.

Noter

Jeg serverede med ris og en nem salat. Ris kunne også erstattes af kartoffelmos.