steaksalat med rucola og parmesan - italiensk inspireret opskrift

Steaksalat med rucola og parmesan

image_pdfimage_print

Der er noget helt særligt ved den enkle, italienske måde at kombinere gode råvarer på . Det er denne steaksalat med rucola og parmesan er et perfekt eksempel på det. Inspireret af den klassiske tagliata di manzo, hvor en saftig bøf skæres i tynde skiver.

En lækker italiensk inspireret steaksalat

I centrum af denne salat står den møre,stegte flanksteak, der får lov at hvile, inden den skæres i tynde, saftige skiver. Steaksalaten serveres sammen med frisk rucola, søde bagte tomater og den salte parmesan, som skabe en skøn balance mellem det kraftige og det delikate.

Få endnu mere inspiration til tapasretter her

Steaksalat med rucola og parmesan

Steaksalat med rucola og parmesan

En skøn italiensk inspireret salat
No ratings yet
Print Pin Anmeld
Ret: aftensmad
Keyword: flanksteak, italiensk, salat, tapas
Forb. tid: 15 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g flanksteak tages gerne ud fra køleskabet 30 min før
  • 1 spsk smør
  • olivenolie
  • 75 g rucola skyllet
  • 200 g cherrytomater
  • salt og peber
  • 130 g grøn pesto
  • 30 g pinjekerner ristet gyldne på en tør pande
  • 30 g parmesan skåret i flager
  • evt. frisk basilikum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Kom tomaterne i et fad og kom lidt olie, salt og peber på. Bag i ca. 30 min
  • Kom smør og 1 spsk olie på en varm pande. Steg flanksteak 1 min pr side (krydr med salt og peber, hvis den ikke er marineret)
  • Skru ned til middelvarme og steg den i ca. 3-4 min mere pr side
  • Lad stegen stå af hvile i ca. 10 min. Skæres ud i skiver på tværs af kødfibrene
  • På et fad anrettes rucola, derefter kød, de bagte tomater, pesto, pinjekerner, parmesanflager og evt. frisk basilikum

Steaksalat med rucola og parmesan – perfekt til tapas eller let hovedret

Det bedste ved denne ret er, at den både kan fungere som en let hovedret og som en del af et større måltid. Server bl.a til tapas eller med et godt stykke brød til at opsuge den grønne pesto og kødsaften fra bøffen. Et måltid der føles både luksuriøst og ligetil. Denne steak-salat er essensen af italiensk madkærlighed: få, gode råvarer – tilberedt med respekt og nydt uden hast.

Steaksalat med rucola og parmesan
steaksalat med rucola og parmesan - italiensk inspireret opskrift

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*