En hel kylling i airfryer er noget af det nemmeste, man kan lave til aftensmad. Når du tilbereder kyllingen i en airfryer, får du en sprød og gylden overflade med et saftigt og mørt indre. Det er den slags ret, der føles som hjemmelavet comfortfood, men uden besværet og et kæmpe hit for hele familien.
Opskriften egner sig både til hverdage og weekender, hvor du gerne vil servere noget lidt mere velsmagende uden at bruge hele dagen i køkkenet. Om du vælger at servere den med kartofler, brun sovs og grøntsager, salat og en skive godt brød eller plukker det og bruger til en omgang tarteletter.
Det bedste ved denne ret er måske, at den taler til alle: Den er lige så velegnet til børnefamilier som til gæstemiddage, og selv rester dagen efter er en fornøjelse. En hel kylling tilberedt på denne måde har noget klassisk og tidløst over sig – enkelt, ærligt og fuld af smag.

Ingredienser
- 1 hel kylling ca. 1,2 kg
- olie
- salt
Sådan gør du
- Tænd airfryer på 180 grader
- Dup kyllingen tør med lidt køkkenrulle
- Fordel lidt olie og salt på kyllingen
- Kom med brystsiden nedad i airfryer og steg 25 min
- Vend herefter rundt og steg i yderligere 20 min (den skal være 75 grader for at være gennemstegt)
- Lad gerne hvile 5-10 min inden servering





Seneste kommentarer