One pot grøn lasagne

one pot grøn lasagne

One pot grøn lasagne er en nem, hurtig og virkelig lækker hverdagsret, som hele familien vil elske. Den er super velsmagende og klar på under 30 minutter. Derudover er den budgetvenlig og propfyldt med skønne grøntsager, som er i sæson netop nu i september. Retten laves direkte i en stor pande, hvilket betyder minimal opvask og maksimal smag.

One pot grøn lasagne – aftensmad på budget

Jeg handlede selv ind til både denne one pot grønne lasagne og en sprød grønkålssalat som tilbehør (se den her). Kan også serveres med flute til.

Vi havde mad til 4 personer i 2 dage for under 200 kr (jeg lavede dobbeltportion og det passede perfekt med mængden af fløde, grønt, ost mm). Så det er også en helt genial opskrift hvis du ønsker at spare lidt på madbudgettet.


One pot grøn lasagne

En smagfuld og budgetvenlig ret

  • Olie til stegning
  • 1 stk løg (hk fint)
  • 3 fed hvidløg (hk fint)
  • 1 stk porre (skåret i tynde skiver )
  • 1/2 stk broccoli (skåret i små stykker/buketter)
  • 125 g frisk spinat (skyllet )
  • 1,25 dl piskefløde
  • 6 dl hønsebouillon
  • 9 stk lasagneplader
  • 2 tsk grøn pesto
  • 100 g revet mozzarella (kan evt. undlades eller byttes ud med parmesan )
  • salt og peber
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  2. Kom olie i en sautépande (gerne en der må komme i ovnen, så osten kan blive gylden på toppen). Alternativt bruger du en gryde.

  3. Svits løget i 2-3 minutter

  4. Tilsæt nu hvidløg, porrer, broccoli og frisk spinat. Rør rundt et par minutter til det hele er faldet mere sammen 

  5. Tilsæt nu hønsebouillon og knækkede lasagneplader. Lad simre under låg i ca. 6 min. Brug evt. 2 gafler til at skille pladerne fra hinanden, hvis de klister sammen

  6. Tag herefter låget af og skil evt. lasagne plader fra hinanden hvis de er klistret sammen.

  7. Tilføj pesto og fløde og rør rundt

  8. Smag til med salt og peber 

  9. Drys toppen med mozzarella og bag i ovnen i ca. 6-8 min til den er gylden på toppen og lasagnepladerne er klar

aftensmad
bagt grøntsager, budgetvenlig, kødfri, lasagne, mad på budget


Lasagne med sæsonens grønt

One pot grøn lasagne er fyldt med porrer, løg, spinat og broccoli, som sammen skaber en cremet og mættende ret, der stadig føles frisk og let. Den grønne pesto binder det hele sammen og giver en skøn dybde og umamirig smag. Min mand sagde faktisk, at det mindede ham om noget, hans mor lavede i barndommen – og det siger ikke så lidt!

Hvis du har børn, som kan være lidt skeptiske over for de grønne retter, så prøv at kalde den for “Hulk-lasagne” – det har virket herhjemme!

one pot grøn lasagne
one pot grøn lasagne