kæmpe chokolade kage til mange med bær 3

Kæmpe chokoladekage i bradepande

image_pdfimage_print

Kæmpe chokoladekage i bradepande er en nem, lækker og imponerende kage. Selve kagen er en klassisk chokoladekage. Den er nem at lave, kan forberedes i god tid, og så er der rigeligt til omkring 30 personer. Med andre ord: den perfekte kage, når du skal stå for noget, der virkelig skal falde i alles smag.

Kagen er bagt i en stor bradepande og toppes med en cremet og silkeblød chokoladecreme. Cremen er bl.a. lavet på fløde og mascarpone, hvilket giver en fyldig og luksuriøs smag, der harmonerer perfekt med den lette og luftige kagebund.

Som prikken over i’et toppes chokoladekagen med friske bær og chokolade. Det ser både smukt ud, men bærerne bidrager også med syrlighed til den rige chokoladesmag. Du kan bruge alt fra hindbær og blåbær til jordbær eller hvad du nu har ved hånden – det hele fungerer godt.

Kæmpe chokoladekage i bradepande er den ultimativ kage til mange – perfekt til fødselsdage, fester og hyggelige sammenkomster

Denne kage er ideel til børnefødselsdage, skolearrangementer, sommerfester eller bare når du har mange søde gæster på besøg. Den er nem at skære ud i passende stykker, kan pyntes efter årstid og anledning – og den bliver altid et hit.

Glæd dig til en opskrift, der både er nem at følge og svær ikke at elske. Her får du en chokoladekage, som leverer – hver gang.

kæmpe chokolade kage til mange med bær 5

Kæmpe chokoladekage i bradepande

Den ultimative chokoladekage til mange – perfekt til fødselsdage, fester og hyggelige sammenkomster
No ratings yet
Print Pin Anmeld
Ret: kage
Keyword: black magic, bradepandekage, chokolade, chokolade creme, kage til mange
Forb. tid: 40 minutter
Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Servings: 30 personer

Ingredienser

  • 250 g smør (ikke smørbar, men fast smør) blødt ved stuetemperatur
  • 325 g sukker
  • 5 stk æg
  • 240 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl kærnemælk
  • 1/2 dl kaffe kold

Chokolade creme

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • 100 g flormelis
  • 120 g kakaopulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 dl sødmælk

Øvrige

  • 700 g bær eks. jordbær, blåbær og hindbær
  • 12 stk dumle halveret
  • 10 stk centerchokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
  • Pisk smør og sukker til en luftig masse
  • Tilsæt nu æggene ét efter ét og rør godt ind i massen
  • Rør alle de tørre ingredienser: hvedemel, kakaopulver, salt, bagepulver og natron sammen i en skål
  • Vend derefter de tørre ingredienser sammen med æggemassen.
  • Hæld kærnemælk og kaffe i dejen og rør til den er glat og ensartet
  • Hæld dejen i en bradepande/form (ca. 30x 40 cm) beklædt med bagepapir
  • Bages i ovnen i 25 min.
  • Lad kagen køle helt af imens du laver cremen

Chokolade creme

  • Kom piskefløde, mascarpone, flormelis, kakaopulver og vanillesukker i en skål og pisk sammen (obs at stoppe når den tykner)
  • Kom mælk i lidt af gangen indtil du har den ønskede konsistens
  • Når kagen er helt afkølet fordel cremen derpå. Brug en ske eller en sprøjtepose med tyl i.
  • Tilslut fordeles jordbær, blåbær, hindbær, center chokolade og dumle på kagen
kæmpe chokolade kage til mange med bær 3
kæmpe chokolade kage til mange med bær

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*