Sprødstegt halloumi er til dig der er på udkig efter en ny favorit til de kødfri dage eller en nem, men imponerende appetizer til gæster.
Sprødstegt halloumi med honning og chili – en uimodståelig smagsbombe
Halloumi er en fast, cypriotisk ost, der egner sig perfekt til stegning – den smelter ikke, men får en lækker, gylden overflade og en skøn, let sej konsistens.Når osten får selskab af en sødmefuld, let stærk glace med honning og chili, opstår der en skøn balance mellem det salte og det søde.
Sprødstegt halloumi med honning og chili – mange serveringsmuligheder
Server de sprødstegte halloumistykker som en snack eller appetizer til en middag med venner, evt. på spyd med lidt friske krydderurter på eller brug dem som proteinrigt alternativ til kød i hverdagens måltider. Halloumi passer f.eks. rigtig godt i en simpel ret som spaghetti med stegte grøntsager, i pitabrød med salat eller som topping på en farverig ris bowl med avocado, edamamebønner og syltede rødløg.
Velbekomme – og god fornøjelse i køkkenet!
Sprødstegt halloumi
Ingredienser
- 250 g halloumi
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk stødt paprika
- 1/2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 2 stk æg sammenpisket
- 1 dl pankorasp
- 1 dl solsikkeolie til stegning
Honning/chili glacé
- 3 spsk honning
- 1 tsk chiliflager
Sådan gør du
- Skær halloumi i små tern
- I en skål blandes mel, paprika, salt og peber sammen
- Nu skal halloumi paneres
- Start med at vende halloumi ternene i melblandingen
- Dyp herefter i sammenpisket æg
- Og rul til slut i en skål med pankorasp
- I en lille gryde varmes honning og chili sammen. Lad stå på lav varme, til den skal hældes over den stegte halloumi (ellers stivner honningen)
- Kom olie i en pande og varm godt op
- Kom herefter de panerede halloumi tern på panden og steg gyldne og sprøde på alle sider
- Tag herefter op på et fad og fordel honning/chili glacen derpå
- Server straks (imens osten er blød indeni)
Seneste kommentarer