At lave sine egne isvafler er både nemt og super hyggeligt – og så er det en skøn måde at skræddersy desserten på, så den passer præcis til familiens favoritsmage.
Vi lavede for nylig en omgang isvafler med fyld, og det blev et kæmpe hit. Nogle blev fyldt med hakket Daim, mens andre fik en halv flødebolle trykket ned i isen – blødt skum, sprød chokolade og kold is er en overraskende lækker kombination. Du kan også gå i en helt anden retning og prøve med lemoncurd for en frisk og syrlig kontrast, lidt lakridsdryssede bider for en voksen smag, eller knust Oreo for den ægte dessertfornemmelse.
Hjemmelavede isvafler – nemt, sjovt og helt efter din smag
Hvis børnene er med i køkkenet, er det en genial aktivitet – de kan selv vælge fyld, pynte med krymmel, chokoladesauce, hakkede nødder eller farvet glasur. Det gør det ikke kun sjovere at spise isvaflen bagefter, men også til en oplevelse i sig selv.
Hjemmelavede isvafler er den perfekte sommerdessert, men også et hit året rundt. Det er nemt, det er hurtigt, og det er en sød måde at forkæle både sig selv og dem, man holder af – med lige præcis det, man bedst kan lide.
Hjemmelavede isvafler
Ingredienser
- 1/2 liter piskefløde
- 350 g kondenseret mælk
- 2 tsk vanillesukker
- evt. 80 g smeltet mørk chokolade til bunden af vaflen
Topping/smag
- 10 stk flødeboller eller 4 pakker daim, hakket fint
Sådan gør du
- Hæld evt smeltet chokolade i bunden af vaflerne
- Klip et bagepapir ud i 4 firkanter. Du skal bruge 10 stk i alt
- Rul hvert stykke om en vaffel og sæt fast med tape
- Klip evt lidt af toppen af bagepapiret af
- Pisk fløden til skum og vend med vanille og kondenseret mælk
- Hæld ismassen i vaflerne og tryk flødebollerne ned i toppen (eller vend daimi ismassen og hæld i vaflerne)
- Stil i nogle glas eller lignende når de skal i fryseren. Lad fryse i min. 5 timer. Kom i lufttæt beholder pose bagefter
Seneste kommentarer