Kartoffelsalat med fetacreme 2

Kartoffelsalat med feta-avokadodip

image_pdfimage_print

Lækker kartoffelsalat med bagte kartofler, sesam og cremet feta-avokadodip

Er du på udkig efter en ny og lækker opskrift på kartoffelsalat? Så er denne version med bagte kartofler vendt i sesam, friske bønner og en cremet feta-avokadodip med urter et fantastisk alternativ til den klassiske variant. Det er en kartoffelsalat, der både smager frisk, mættende og luksuriøst – perfekt som tilbehør til sommerens grillretter eller som en selvstændig, grøn ret.

Kartoflerne serveres med dampede grønne bønner, som tilføjer friskhed og farve, og anrettes ovenpå en cremet bund af feta og avokado. Du kan sagtens tilføje endnu mere grønt eks. cherrytomater, oliven eller edamammebønner.

Kartoffelsalat – perfekt til hverdag og gæster

Denne kartoffelsalat med bagte kartofler og feta-avokadodip er ideel til dig, der gerne vil prøve noget nyt og moderne. Den kan sagtens laves i forvejen og egner sig både til hverdagsmad og gæstemad.

Med sin smukke præsentation, sprøde tekstur og friske smagskombinationer er dette en sommerlig kartoffelsalat, du vil vende tilbage til igen og igen. Den fungerer både som frokostret, som tilbehør til grill og som en del af en buffet.

Prøv denne opskrift på kartoffelsalat med bagte kartofler og sesam næste gang du får gæster – den er fyldt med smag, farver og masser af gode råvarer.

Du kan finde flere opskrifter på kartoffelsalater her

Kartoffelsalat med fetacreme 2

Kartoffelsalat med feta- avokadodip

En skøn og anderledes kartoffelsalat
5 fra 2 stemmer
Print Pin Anmeld
Ret: Salat
Keyword: avokado, bagt kartoffel, feta creme, grill, kartoffelsalat, tilbehør
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 650 g kartofler
  • olivenolie
  • 150 g frosne grønne bønner
  • 2 spsk sesamfrø
  • salt og peber

Fetacreme

  • 1 stk avokado
  • 150 g PUCK feta
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk purløg
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft 
  • Skrub kartoflerne, halver dem og kog dem i saltet vand i ca. 10 min 
  • Dræn for vand og kom i en skål sammen med olivenolie og sesamfrø
  • Fordel i et ildfast fad eller bageplade med bagepapir
  • Bages i ovnen i ca. 25-30 min. Rør i dem ca. halvvejs og tag ud når de er gyldne
  • Skær enderne af bønnerne og halver dem. Kog 1-2 min i kogende vand og dræn for vand.

Fetacreme

  • Blend alt til cremen i en minihakker 

Anret

  • Anret først fetacremen nederst på et fad.
  • Vend bønner sammen med de afkølede kartofler og fordel på fetacremen
Kartoffelsalat med fetacreme 2
Kartoffelsalat med fetacreme 2

4 Comments

  1. Helle Nybye

    5 stars
    Et super lækkert tilbehør som tog ingen tid at lave. Har allerede lavet den flere gange til grillmad.

    • Madmusen

      Hvor er det skøn at høre Helle. Mange tak for at komme med feedback, det er altid rart 🤩

      vh Josephine

  2. Mette Holm

    Virkelig lækker og anderledes kartoffelsalat som jeg helt sikkert vil lave igen.
    Kan klart anbefales.

  3. Mette Holm

    5 stars
    Virkelig lækker og anderledes kartoffelsalat som jeg helt sikkert vil lave igen.
    Kan klart anbefales.

5 from 2 votes

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*