En sprød overraskelse – pizzabund med hytteost ✨
Jeg må ærligt indrømme, at jeg var temmelig skeptisk, da jeg første gang hørte om pizzabund lavet med hytteost. For mig har pizzadej altid været forbundet med gær, hævetid og en blød, luftig krumme. Men nysgerrigheden vandt, og jeg besluttede mig for at give det et forsøg – og hvor er jeg dog glad for, at jeg gjorde det! Resultatet overraskede mig positivt. Selvom dejen ikke hæver som en klassisk pizzabund, fik jeg en bund, der var både sprød, lækker og utrolig tilfredsstillende.
Hele familien var vilde med den, og ingen kunne smage, at det faktisk var et sundere alternativ til den traditionelle pizza 🍕🤩
Pizzabund med hytteost – mættende og nærende
Hytteost i pizzadej lyder måske utraditionelt, men det er faktisk en genial ingrediens. Den bidrager med en god portion protein og calcium, hvilket gør pizzaen lidt mere mættende og nærende. Hytteost har et lavt fedtindhold og et højt indhold af vigtige næringsstoffer som B-vitaminer og fosfor – og det bedste er, at det ikke går ud over smagen. Tværtimod tilfører den en mild, cremet karakter, der fungerer perfekt som base for alverdens toppings.
Når det kommer til toppings, er mulighederne mange. Den version, jeg lavede, havde en skøn kombination af tomatsovs, tynde skiver kartoffel, krydret salsiccia, revet cheddar og frisk timian – en himmelsk kombination, der balancerer det saltede og det friske på bedste vis.
Til børnevenlige udgaver kan du prøve klassikere som skinke og ananas eller pepperoni. For lidt ekstra sjov i madlavningen kan børnene selv vælge og pynte deres egne mini-pizzaer.
Andre idéer til topping kan være: serranoskinke og rucola, små kødboller eller en spicy salami. Mulighederne er uendelige – og når bunden ovenikøbet er lidt sundere, kan man nyde med ekstra god samvittighed!
Pizzabund med hytteost
Ingredienser
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl hytteost
Sådan gør du
- Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål
- Kom hytteost i en minihakker og blend det helt fint
- Kom hytteosten ned til det øvrige og bland godt sammen
- Dæk til med viskestykke og lad ligge i 10 min
- Tænd ovnen på 180 grader
- Kom et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys med mel
- Lige dejen på bagepapiret drys med mel på toppen og lige endnu et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul flad med en kagerulle
- Fjerne bagepapiret på toppen og kom bagepapiret med den udrullede pizzadej over på en bageplade
- Bag dejen i 5 min
- Tag ud og fordel dit fyld på pizzabunden
- Kom tilbage i ovnen og bag pizzaen færdig i ca. 15-17 min til den er gylden
Du kan finde et væld af pizzavarianter lige her
Seneste kommentarer