For nogle år siden var der et kæmpe hit på sociale medier med one pan pasta med feta og tomat. Denne har jeg nu lavet i en version med ris i stedet for. Fetaen bliver super cremet, når den bliver bagt i ovnen og smager skønt når den blandes med risene. Det er også en skøn ret, fordi der er meget begrænset med opvask og du blot skal blande alt sammen og så passer retten sig selv i ovnen.
Flere grøntsager eller kød
One pan med ris er en super simpel ret, hvor du nemt kan tilføje både kød eller flere grøntsager i (eks. gulerod, squash, porrer, ærter, broccoli mm). Server evt. til et stykke kyllingebryst eller laksefilet.
Ingredienser
- 1 stk løg hk fint
- 3 fed hvidløg hk fint
- 300 g cherrytomater skyllet
- 400 g feta (ikke i tern) gerne puck
- 240 g ris
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl madlavningsfløde
- 2 tsk paprika
- salt og peber
- frisk basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Kom feta i midten af fadet
- Skyl risene og hæld dem omkring fetaen
- Fordel nu løg, hvidløg og tomater på
- Rør bouillon, krydderi og fløde sammen og fordel på fadet
- Bag retten i ovnen i ca. 40-45 min til risene er færdige
- Vend det hele godt sammen og server med friskhakket basilikum på toppen
Seneste kommentarer