Bogstavkage med chokolade og biscoff frosting

Bogstavkage er altid et hit til diverse fester og den er heldigvis ikke svær at lave. Denne kage er lavet med en nem bradepandekage, som skæres ud i de valgte bogstaver (eller tal). Du kan nemt varierer kagen både kagebund, frosting og fyld på toppen.
Denne kage blev til 3 bogstaver på 20 cm i højden og 16 cm i bredden.
Bogstavkage med personligt udtryk og pynt
Bogstavkage kan tilpasses den fest, som den skal bruges til eks. barnedåb, bryllup, fødselsdag, jubilæum mm. Du kan lave chokoladekage bund, lys bund eller en med farve som grøn giftkage. Derudover kan du også variere i topping eks. glasur, ganache eller en frosting. Pynten kan også varieres brug eks slik i samme farve, brug spiselige blomster, krymmel, macaroons eller friske bær.
Få endnu mere inspiration og opskrifter på bogstav-og talkager lige her: Bogstavkage (barnedåb) og Talkage (fødselsdag)
Bogstavkage uden købt skabelon
Bogstavkage kan nemt laves uden at indkøbe en skabelon. Jeg anbefaler, at du tegner dine bogstaver på et stykke papir, klipper ud og tjekker om de kan være på kagen. Herefter kan du skære kagen ud ved at ligge papiret ovenpå kagen.
Bogstavkage med chokoladekage og biscoff frosting
En dekorativ og lækker kage til festlige anledninger 🥳
- 310 g smør, stuetemperatur (fast smør (eks. Lurpak )ikke blandingsprodukt som eks. kærgården )
- 400 g sukker
- 6 stk æg
- 300 g hvedemel
- 75 g kakaopulver (ren mørk)
- 1 knivspids salt
- 1,25 tsk natron
- 1,25 tsk bagepulver
- 120 g mørk chokolade (grofthakket )
- 3 dl creme fraiche
Biscoff frosting
- 170 g Philadelphia naturel
- 1/2 dl flormelis
- 400 g Biscoff spread (en slags Bastogne kiks som er lavet til en creme, jeg købte min i Normal)
- 1 nip flagesalt
Øvrige
- 200 g clickmix til pynt
-
Tænd ovnen på 190 grader varmluft
-
Pisk smør og sukker til en luftig masse
-
Tilsæt nu æggene ét efter ét og pisk godt ind i massen
-
Find en anden skål og bland her alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, kakaopulver, salt, bagepulver, natron). Vend derefter de tørre ingredienser sammen med æggemassen med en ske/dejskaber
-
Til slut tilsættes creme fraiche og de hakkede chokoladestykker
-
Hæld dejen i en bradepande (30x 42cm) beklædt med bagepapir
-
Bages i ovnen i ca. 40 min til gennembagt
-
Imens kagen afkøles på en rist laves frosting
Biscoff frosting
-
Kom ingredienserne op i en skål og pisk godt sammen
-
Kom frostingen i en pose med tyl
Færdiggør kagen
-
Tegn evt. bogstaverne på et papir, som du kan skære efter (lav så store som muligt, så du får mest mulig spild kage)
-
Skær kagen ud efter papirsskabelonerne
-
Tag kanterne fra og løft forsigtigt bogstaverne over på det fad, som de skal serveres på
-
Kom frostingen på og pynt til slut med slik










Gem kageresterne (evt i fryseren) og brug dem til at lave hjemmelavede romkugler. Se min opskrift på Nemme romkugler
Ja, det kan du sagtens. Du kan enten komme 1 stang vanillekorn i, lidt revet citronskal eller ren kakaopulver.
Du kan lave selve kagen i uger før og fryse den ned. Du kan sagtens lave kagen dagen før med frosting og blot opbevarer på køl (tag dog ud min. 30 min inden servering)