Det her er min nye yndlings aftensmad. Det er nemt at lave og server gerne hver for sig, så hvert familiemedlem kan samle sin egen sprøde bowl. Det sprøde passer virkelig godt sammen med mixed salat, ris, sprød kylling og så min yndlings ‘bang bang mayo’. En dejlig frisk og let spicy mayo, som du må love at prøve.
Kan serveres med diverse grøntsager, så også en god måde at få tømt grøntsagsskuffen på.
Sprød tortillaskål med sprød kyling og bang bang mayo
En lækker familiefavorit, hvor du selv kommer dit yndlingsfyld i
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 stk store tortilla brød
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- salt og peber
- 1 pose mixed salat (ca. 150 g) skyllet
- 1/2 stk agurk skåret i tern
- 16 stk cherrytomater halveret
- 1 stk avokado skåret i tynde skiver
Sprød kylling
- 2,5 dl cornflakes
- 1 dl mel
- 2 stk æg sammenpisket
- 1,5 tsk salt
- Friskværnet peber
- 500 g kyllingebryst
- Smør eller olie til stegning
Bang bang mayo
- 1,5 dl mayo
- 1,5 spsk limesaft
- 2-3 tsk sriracha chilisovs (står ofte ved tortilla i supermarkedet)
Sådan gør du
- Sæt vandet over at koge, tilsæt ris og lidt salt og kog efter anvisning på pakken
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Find 4 skåle/tallerkner, der kan tåle at komme i ovnen. Kom dine tortillabrød deri, så de danner en skål (se evt. billede nedenfor)
- Kom skålene i ovnen og bag til brødene er gyldne og sprøde. Ca. 10 min. Lad køle
- Skær kyllingen ud i skiver
- Kom mel i en skål og vend med salt og peber
- Kom cornflakes i en pose og bank til mindre stykker med en kagerulle eller lignende. Kom i en skål
- Kom æggene i en skål og pisk sammen med en gaffel
- Vend din kylling i mel, æg og til slut cornflakes
- Steg på panden i olie eller smør, til den er gylden og gennemstegt. Tag fra på en tallerken
- Rør ingredienserne til bang bang mayo sammen i en skål
- Server det hele hver for sig, så man kan samle sin egen skål på bordet
Seneste kommentarer