grønkålssalat med rosenkål, citrondressing og dadler

Grønkålssalat med dadler, pinjekerner og citrondressing

image_pdfimage_print

Her får du en virkelig nem og mættende salat med ikke mindre end 2 slags kål i, nemlig: grønkål og rosenkål. Dertil nogle stegte sprøde dadler, som giver en skøn sødme til den syrlige dressing. En genial vintersalat, når kål er i sæson. Kan serveres til det meste f.eks. hel kylling og kartofler.

grønkålssalat med rosenkål, citrondressing og dadler

Grønkålssalat med dadler, pinjekerner og citrondressing

En dejlig mættende vintersalat
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Salat
Keyword: citron, grønkål, pinjekerner, rosenkål, salat, vintersalat
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 75 g grønkål snittet fint
  • 15 stk rosenkål
  • 6 stk dadler, udstenede
  • Olie
  • 30 g pinjekerner
  • 30 g parmesan revet fint

Citrondressing

  • 3 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
  • 1 tsk sød sennep

Sådan gør du

  • Halver dadlerne, tryk flade og steg et par minutter på en pande i lidt olie. Hak fint
  • Fjern de yderste blade på rosenkålen og snit fint (gerne på mandolinjern)
  • Kom rosenkål og grønkål i en skål sammen med lidt olie og ’kram’ den med hænderne
  • Rist pinjekernene gyldne på en tør pande
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld over
  • Vend dressingen over kålen i skålen. Fordel herefter de hakkede dadler og kom pinjekerner på
grønkålssalat med rosenkål, citrondressing og dadler
grønkålssalat med rosenkål, citrondressing og dadler

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*