Her får du en virkelig nem og mættende salat med ikke mindre end 2 slags kål i, nemlig: grønkål og rosenkål. Dertil nogle stegte sprøde dadler, som giver en skøn sødme til den syrlige dressing. En genial vintersalat, når kål er i sæson. Kan serveres til det meste f.eks. hel kylling og kartofler.
Grønkålssalat med dadler, pinjekerner og citrondressing
En dejlig mættende vintersalat
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 75 g grønkål snittet fint
- 15 stk rosenkål
- 6 stk dadler, udstenede
- Olie
- 30 g pinjekerner
- 30 g parmesan revet fint
Citrondressing
- 3 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- salt
- 1 tsk sød sennep
Sådan gør du
- Halver dadlerne, tryk flade og steg et par minutter på en pande i lidt olie. Hak fint
- Fjern de yderste blade på rosenkålen og snit fint (gerne på mandolinjern)
- Kom rosenkål og grønkål i en skål sammen med lidt olie og ’kram’ den med hænderne
- Rist pinjekernene gyldne på en tør pande
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld over
- Vend dressingen over kålen i skålen. Fordel herefter de hakkede dadler og kom pinjekerner på
Seneste kommentarer