Luksus kakaotoppe
Jeg har altid været vild med kakaotoppe fra supermarkedet – men at lave dem selv, slår købeversionerne med længder.
Dette er også en luksus udgave, som også kunne kaldes havregrynskugler med let kaffesmag. Kan du ikke lide smagen af kaffe, så kan den undlades. Mine børn og dem vi serverede dem for kørte dem med. Et kæmpe hit.
Geniale at lave til julens konfektskål. Tag endelig børnene med i køkkenet for at lave dem. De kan sagtens være med i hele processen.
Luksus kakaotoppe
Super lækre vanedannende kugler bl.a. med smag fra chokolade, kaffe og nougat
- 200 g smør
- 100 g nougat
- 2 spsk espresso (eller anden stærk kaffe)
- 8 dl havregryn (blendet fint i en minihakker/ blender)
- 1,25 dl flormelis
- 4 spsk kakaopulver
- 3 tsk vaniljesukker
- evt. 2 spsk piskefløde (gør den lige lidt ekstra cremet, men kan sagtens undværes )
- 3 dl kokosmel (blendes evt. en smule)
-
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme
-
Tag gryden af varmen og kom kaffe og nougat deri og rør til ensartet masse. Stil på køl
-
Kom havregryn, flormelis, kakaopulver og vaniljesukker i en skål og rør det sammen
-
Tag nougatmassen ud af køleskabet og hæld ned i skålen med det øvrige
-
Når massen er rørt god sammen stilles den på køl i ca. 20 min (så er kuglerne nemmere at forme)
-
Form til 20 kugler som rulles i kokos
-
Opbevar på køl i beholder med låg