Hindbær crumble kage
Hvis du leder efter en super nem kage, så skal du prøve denne hindbær crumble kage. Det er en skøn blanding af sprød tærtedej på toppen og syrlig cremet hindbærfyld i midten. Den kræver få ingredienser og minimal indsats i køkkenet.
Du kan sagtens lave den i andre versioner end hindbær eks: jordbær, skovbær, rabarber, mango eller lign.
Jeg havde den med til vejfest og der blev efterspurgt en opskrift.
Selve kagen minder om en bærtærte, så kunne serveres med eks. creme fraiche eller vanilleis til.
Hindbær crumble kage
En super nem og lækker kage
Dej
- 225 g smør, stuetemperatur
- 120 g sukker
- 320 g hvedemel
Hindbærmasse
- 230 g frosne hindbær
- 150 g hindbær syltetøj
- 60 g sukker
- 3 spsk majsstivelse
- 1 spsk citronsaft
-
Tænd ovnen på 190 grader varmluft
-
Kom ingredienserne til dejen i en skål og rør sammen (evt. med fingrene) til dejen bliver fast som en tærtedej
-
Beklæd en et ildfast fad/form (21x 21 cm) med bagepapir
-
Fordel halvdelen af dejen i formen og bag i ovnen i 15 min. Tag ud og afkøl
-
Tag en skål, kom alle ingredienserne til hindbærmassen deri og rør det godt sammen
-
Fordel hindbærmassen på den afkølede bund
-
Smuldr den resterende dej på toppen og bag i ovnen i ca. 35 min til den er gylden og sprød på toppen
-
Den er nemmest at skære ud, når den er kølet lidt af. Server gerne samme dag for sprødhed og evt. sammen med is eller creme fraiche