Parmesanpaneret kylling med bagte tomater

parmesan paneret kylling med bagte tomater

Jeg elsker retter med kylling og parmesan. Parmesan panering er genialt, fordi du tilføjer mere smag og umami. Server eks. med frisk bånd pasta eller kartofler og en salat. Kan evt. laves i forvejen og lunes i ovnen inden servering.


Parmesanpaneret kylling med bagte tomater

Super lækker og smagfuld kylling

  • 4 stk kyllingebryster
  • 2 stk æg (sammenpisket)
  • 1 dl hvedemel
  • 1,5 dl pankorasp
  • 40 g friskrevet parmesan
  • Salt og peber
  • 250 g cherrytomater
  • Olivenolie
  • 1 fed hvidløg (skrællet og skåret i tynde skiver)
  • 70 g revet mozzarella
  • evt. frisk basilikum
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Kom tomaterne i et ildfast fad med olie, salt, peber og hvidløg og bag bløde i ovnen i ca. 20 min.

  3. Krydr kyllingen med salt og peber. Og vend herefter i paneringen: først mel, så æg og tilslut rasp+parmesan

  4. Varm olie på en pande og steg kyllingen i 3-4 min pr side (gennemstegt og gylden)

  5. Kom mozzareallaost på toppen og bag 1-2 min i ovnen til osten er smeltet

  6. Top med de bagte tomater og basilikum

Hovedret
kylling, parmesan


parmesan paneret kylling med bagte tomater
parmesan paneret kylling med bagte tomater