Nem hjemmelavet sushi (i isterningebakke) med avokado og tempurarejer

hjemmelavet sushi med avokado og tempurarejer

Denne her måde at lave sushi på er helt genial. Du får en rigtig fin form på din sushi ved at komme den ned i en isterningebakke. Jeg havde lyst til at lave en børnevenlig omgang sushi, så kom stegte tempurarejer i. De kan også laves med eks. laks på toppen fremfor avokado.

Servér gerne med soya, chilimayo eller lignende.


Nem hjemmelavet sushi (i isterningebakke) med avokado og tempurarejer

  1. Skyl risene x flere med vand indtil vandet er helt klart og si det

  2. Kom ris i en gryde med vandet og lad trække i 30 min.

  3. Sæt gryden på kogepladen og når vandet koger kommes låg på skrues ned på svag varme og låg på. Lad simre i ca. 12-14 min og tag af varmen

  4. Lad risene blive i gryden med låg på i min 15 (af varmen)I en skål blandes sukker, salt og eddike. Når sukkeret er godt opløst vendes det med risene. 

  5. Steg tempurarejer sprøde på panden i lidt fedtstof

  6. Tag et aflangt stykke film og kom forsigtigt filmen ned i alle huller i isterningebakken

  7. Skær avokadoen ud i tynde skiver og placer nederst i hullerne

  8. Kom herefter ris i ca. halvvejs fyldt op

  9. Del tempura I 2 stykker (de skal kunne ligge i formen) og kom ned på risen, fyld herefter op med ris igen og tryk godt ned

  10. Stil evt. på køl i 10 min

  11. Vend isterningebakken rundt, fjern filmen og pynt evt. med sesam og chilimayo

Hovedret
sushi, sushiris, tempurarejer


hjemmelavet sushi med avokado og tempurarejer
hjemmelavet sushi med avokado og tempurarejer