Kartoffelfad med spinat og laks

Man kunne også vælge at kalde denne ret for en ‘kartoffel lasagne’. Det er en simpel, men super lækker ret, som også fungerer godt som mad til 2 dage.
Foruden kartofler er der en dejlig sovs med spinat, gulerod mm som fordeles imellem lagene af kartoffel. Jeg ville gerne have laks i min, men den kan også nemt laves uden for en kødfri og mere budgetvenlig aftensmad.
Server evt. med salat til.
Kartoffelfad med spinat og laks
Dejlig mad-i-fad ret
- 1 kg kartofler
- 250 g frisk spinat (skyllet )
- 2 stk gulerødder (skrællet og revet groft)
- 1 stk løg (hk fint)
- 3 fed hvidløg (hk fint )
- Olie til stegning
- Salt og peber
- 1/4 tsk Muskatnød
- 140 g revet mozzarella
- 225 g laksefilet (stegt på panden )
Opbagt sovs
- 50 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 2,5 dl madlavningsfløde
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
-
Skær kartoflerne i tynde skiver (evt. med mandolinjern) og kog dem møre i kogende saltet vand og hæld vandet fra
-
På en pande steges løg i olie i nogle minutter. Tilsæt derefter gulerod, spinat og hvidløg. Når spinaten er 'faldet sammen' tages det hele af panden
-
I panden smeltes smørret og melet røres i
-
Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrørering og hæld herefter madlavningsfløden i, rør undervejs imens det tykner. Vend grøntsagerne deri
-
Fordel 1/2 af de kogte kartoffelskiver i et ildfast fad, fordel så 1/2 af sovsen med grøntsager i, fordel al laksen, kom igen kartofler på, så sovs og til slut revet ost
-
Bages i ovnen i ca. 25 min
