Kartoffelfad med spinat og laks

image_pdfimage_print

Man kunne også vælge at kalde denne ret for en ‘kartoffel lasagne’. Det er en simpel, men super lækker ret, som også fungerer godt som mad til 2 dage.

Foruden kartofler er der en dejlig sovs med spinat, gulerod mm som fordeles imellem lagene af kartoffel. Jeg ville gerne have laks i min, men den kan også nemt laves uden for en kødfri og mere budgetvenlig aftensmad.

Server evt. med salat til.

Kartoffelfad med spinat og laks

Dejlig mad-i-fad ret
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: kartoffel, laks, Mad i fad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 250 g frisk spinat skyllet
  • 2 stk gulerødder skrællet og revet groft
  • 1 stk løg hk fint
  • 3 fed hvidløg hk fint
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
  • 1/4 tsk Muskatnød
  • 140 g revet mozzarella
  • 225 g laksefilet stegt på panden

Opbagt sovs

  • 50 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 2,5 dl madlavningsfløde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft 
  • Skær kartoflerne i tynde skiver (evt. med mandolinjern) og kog dem møre i kogende saltet vand og hæld vandet fra
  • På en pande steges løg i olie i nogle minutter. Tilsæt derefter gulerod, spinat og hvidløg. Når spinaten er 'faldet sammen' tages det hele af panden
  • I panden smeltes smørret og melet røres i
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrørering og hæld herefter madlavningsfløden i, rør undervejs imens det tykner. Vend grøntsagerne deri
  • Fordel 1/2 af de kogte kartoffelskiver i et ildfast fad, fordel så 1/2 af sovsen med grøntsager i, fordel al laksen, kom igen kartofler på, så sovs og til slut revet ost
  • Bages i ovnen i ca. 25 min

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*