Man kunne også vælge at kalde denne ret for en ‘kartoffel lasagne’. Det er en simpel, men super lækker ret, som også fungerer godt som mad til 2 dage.
Foruden kartofler er der en dejlig sovs med spinat, gulerod mm som fordeles imellem lagene af kartoffel. Jeg ville gerne have laks i min, men den kan også nemt laves uden for en kødfri og mere budgetvenlig aftensmad.
Server evt. med salat til.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 250 g frisk spinat skyllet
- 2 stk gulerødder skrællet og revet groft
- 1 stk løg hk fint
- 3 fed hvidløg hk fint
- Olie til stegning
- Salt og peber
- 1/4 tsk Muskatnød
- 140 g revet mozzarella
- 225 g laksefilet stegt på panden
Opbagt sovs
- 50 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 2,5 dl madlavningsfløde
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skær kartoflerne i tynde skiver (evt. med mandolinjern) og kog dem møre i kogende saltet vand og hæld vandet fra
- På en pande steges løg i olie i nogle minutter. Tilsæt derefter gulerod, spinat og hvidløg. Når spinaten er 'faldet sammen' tages det hele af panden
- I panden smeltes smørret og melet røres i
- Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrørering og hæld herefter madlavningsfløden i, rør undervejs imens det tykner. Vend grøntsagerne deri
- Fordel 1/2 af de kogte kartoffelskiver i et ildfast fad, fordel så 1/2 af sovsen med grøntsager i, fordel al laksen, kom igen kartofler på, så sovs og til slut revet ost
- Bages i ovnen i ca. 25 min
Seneste kommentarer