Scorepasta med salsiccia og fløde
Det er faktisk jer, der har kommet med navnet til denne ret, da jeg spurgte på Instagram. Scorepasta passer virkelig godt, for det her er en rigtig snasket pastaret, som smager SÅ godt.
Lad dig ikke skræmme af at der er vodka i. Vodka pasta er en klassisk pastaret, hvor vodkaen forstærker smagen, dog uden at den på nogen måde smager af vodka. Et must try, hvis du ligesom jeg elsker pasta.
Hvis ikke du kan finde salsiccia (italiensk pølse),så kan du bruge pancetta, bacon eller chorizo.
Scorepasta med fløde og salsiccia
En mega lækker og nem pastaret
- 400 g pasta
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg (hk fint)
- 1 stk løg (hk fint)
- 300 g salsiccia
- 140 g tomatpuré
- 4 spsk vodka (kan undlades eller brug hvidvin som alternativ)
- 2,5 dl piskefløde
- Salt og peber
- 2 spsk kogevand
- evt. basilikum og parmesan til servering
-
Kog pastaen efter anvisning (gem lidt kogevand) og si pastaen
-
I en høj pande steges løg og hvidløg i olie et par minutter
-
Skær enden af salsiccia og pil skindet af. Skær pølsen i små stykker og kom på panden sammen 1 min
-
Tilsæt vodka og lad simre et par min (så alkoholen fordamper) og tilsæt derefter tomatpuré
-
Hæld fløden i, smag til med salt og peber. Lad simre til pastaen er klar
-
Vend pastaen sammen med sovsen og server evt. med parmesan og basilikum