Kylling med sød chilisovs
Her får i en dejlig nem hverdagsret med ris. Sovsen er lavet med sød chilisovs og derfor kan børnene sagtens spise den også. Den har en dejlig mild smag af kokosmælken. Du kan bruge lige de grøntsager du har liggende og undgå madspild. Du kan eks. bruge babymajs, bambusskud, broccoli, gulerødder, squash, frisk spinat, tomater mm.
Vi valgte også at serverer bagt broccoli og flute til.
Kylling i sød chilisovs
- 400 g kyllingebryst (skåret i tynder skiver/strimler)
- 2 spsk olie
- 1 dl sød chilisovs
- 1 tsk frisk ingefær (revet fint)
- 1 tsk salt
- Friskværnet peber
- 2 tsk paprika
- 2 stk rød/gul peberfrugt (skåret i små tern)
- 1 stk porrer (skåret i tynde skiver (alternativt kan 2 forårsløg bruges))
- 400 ml kokosmælk
- 2 dl creme fraiche 18 %
- Ris til servering
-
I en skål blandes olie, chilisovs, salt, peber, hvidløg og ingefær sammen. Kom kyllingen deri og lad den trække deri i min. 30 min (evt. natten over)
-
Kog risene efter anvisning på posen
-
På en varm pande med olie steges kylling, paprika, peberfrugt og porre et par min.
-
Herefter tilsættes kokosmælk og creme fraiche og lad retten simre ca. 5 min og smag til med salt og peber