Vietnamesisk nudelsalat med kylling

vietnamesisk nudel salat

Det har været en storfavorit siden jeg smagte denne lækre asiatiske salat for første gang. Den er fyldt med smag og dejlig frisk. Også en dejlig ret at serverer for dine gæster.


Vietnamesisk nudelsalat med kylling

Frisk og smagfuld nudelsalat

  • 2 stk kyllingebryster ((ca. 400 g))

Marinade kylling

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 stængler citrongræs
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk soya
  • 2 tsk fiskesovs
  • 2 spsk olie

Frisk 'Sovs'

  • 4 dl kogt vand
  • 1,5 dl rørsukker
  • 1,5 dl lagereddike
  • 1,5 dl fiskesovs
  • 2 stk lime, saften deraf
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 2 stk friske røde chilier (skåret i tynde skiver )

Øvrige

  • 400 g glasnudler
  • 1/2 stk iceberg (snittet i tynde strimler)
  • 1 stk agurk (det våde i midten taget ud med en ske og skåret i halvbåde )
  • 4 stk gulerødder (skrællet og revet groft)
  • 1 bakke bønnespirer
  • 100 g salte peanuts (hk groft )
  • Frisk koriander
  1. Kom ingredienserne til kyllingemarinaden ned i en minihakker/blender og blend godt sammen. Vend kyllingen deri og lad trække i ca. 30 min

  2. Kog nudlerne efter anvisningen, si og hæld koldt vand over (så de ikke klistrer sammen)

  3. Ingredienserne til den 'friske sovs' røres sammen i en skål

  4. Klargør grøntsagerne til salaten

  5. Steg kyllingen ca. 3-4 min per side til den er gennemstegt. Lad hvile 5 min inden den skæres i tynde skiver

  6. Fordel nudlerne i 4 skåle, kom grøntsagerne deri, hæld den friske sovs over og top med kylling, peanuts og koriander

Hovedret
asiatisk, kylling, salat


vietnamesisk nudel salat
vietnamesisk nudel salat