Kongelige fastelavnsboller med krone

kongelige fastelavnsboller

Super nem og festlig variation af fastelavnsboller, som er lavet med købt butterdej. Du skal blot bruge lidt tid på marcipan kronerne, bage dejen og piske din creme sammen. Så det er en kage, hvor alle kan være med også børnene. Så hyg jer og bag evt. kage til kroningen af Danmarks nye konge.


Kongelige fastelavnsboller med krone

En nem version, som alle kan bikse sammen

  • 1 rulle fersk butterdej
  • 6 tsk jordbær syltetøj
  • 6 spsk flormelis + evt. lidt mere til udrulning af marcipan
  • Vand
  • 2,5 dl gul kagecreme (jeg brugte bare en købeversion og piskede den op med den beskrevne mængde mælk)
  • Mælk (se mængde på kagecreme anvisning)
  • 1 dl piskefløde (pisket til skum )
  • 40 g marcipan
  • Spiseligt guldstøv
  1. Tegn en kongekrone på papir og klip den ud. Rul din marcipan ud med en kagerulle (evt. med en smule flormelis på bordet, så det ikke hænger fast). Lig din krone form og skær forsigtigt med en kniv omkring.

  2. Vend din marcipankrone i guldstøvet på den ene side

  3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  4. Skær din butterdej du i 12 lige store stykker, kom på en bageplade og bag i ovnen i ca. 10 minutter. Lad køle af på en rist

  5. I en skål piskes den gule kagecreme sammen (følg anvisningen på pakken) og herefter blandes den sammen med flødeskummet – kom evt i en sprøjtepose

  6. Kom 6 spsk flormelis i en skål og hæld en smule vand i indtil du har en tyk glasur

  7. Fordel glasuren på 6 butterdejsstykker og pynt med en guldfarvet krone

  8. Kom 1 tsk syltetøj på de 6 bunde og kom cremen rundt om og kom toppen på

Dessert
creme, fastelavnsboller, Kage, konge, marcipan


fastelavnsboller med creme og syltetøj
fastelavnsboller