Brunede kartofler (hvor karamellen sidder fast)

brune kartofler

Jeg har ikke haft særlig meget held med at lave brune kartfoler førhen. Men efter jeg deltog på et julekursus med Umut Sakarya har jeg virkelig fået styr på dem.

Du ved sådan nogle brune kartofler, hvor der hænger godt med karamel på kartoflen. Tricket med lidt piskefløde i karamellen er blevet brugt lige siden.

Uundværlige til julemiddagen juleaften.


Brunede kartofler

Genial opskrift, hvor der hænger masser af karamel på kartoflen

  • 1 kg asparges kartofler
  • 2 spsk salt
  • 5 spsk sukker
  • 0,5 dl piskefløde
  • 40 g smør
  • 0,5 dl vand
  1. Kog vand op i en gryde med 2 spsk salt

  2. Når vandet koger kommes kartoflerne med skræl deri og koges 14 min

  3. Hæld vandet fra og dæk med koldt vand

  4. Pil kartoflerne med en kniv

  5. Find en pande frem og skru op på middelvarme (6 ud af 9). Fordel sukkeret på hele panden

  6. Når sukkeret er smeltet og taget farve (OBS at det ikke bliver for mørkt, så smager det brændt) skub sukker massen til side i midten af panden og placer smørret der. Når smørret smelter kan du røre det rundt i hele sukkermassen

  7. Tilsæt herefter fløden og vandet

  8. Tilslut kommes kartoflerne ned i karamelmassen og simre ved lav varme indtil de skal spises og der er et godt lag karamel på kartoflerne

Tilbehør
brune kartofler, juleaften, julemad


brune kartofler
julemiddag