Brun sovs
Jeg har aldrig lavet særlig meget sovs og slet ikke brun sovs. At komme lidt rødvin i er noget jeg lærte på et julekursus med Umut Sakarya og som fungerer virkelig godt ift. at bidrage med mere smag og dybde. Jeg kommer også nederst med nogle tricks, hvis du ikke synes sovsen smager af nok.
Brun sovs
En skøn smagfuld brun sovs
- 1/2 liter stegesky (fra flæskesteg)
- 2 dl rødvin
- 1/2 liter piskefløde
- 3 spsk maizena
- 1 dl vand
- Kulør
- Salt
- Ribsgelé
-
Start med at koge rødvinen, så den svinder ind til ca. 1 dl (og den skarpe alkohol smag fordamper)
-
I en anden gryde bringes stegeskyen i kog og herefter tilsætter rødvinen samt piskefløden
-
I en lille skål røres vand og maizena sammen og hældes i den varme sovs, dermed vil den tykne med det samme
-
Skru ned for varmen. Smag til med ribsgelé, salt og evt. ekstra stegesky.
-
Kom kulør i inden servering
Du kan eks. bruge et lille stykke myseost eller lidt bouillon