Hjemmelavet chiliolie

Det er ret nemt at lave sin egen chilieolie, som er propfyldt med smag. Styrken kan du varierer og eks. blot tage primært olie til maden og lade kernerne ligge. Jeg serverede denne chiliolie til lækre kogte wonton, men du kan bruge den til det meste mad.

Holdbarhed ca. 6 mdr på køl, sørg blot for at der altid er lidt olie i toppen.


Hjemmelavet chili olie

Skønt tilbehør til maden, som kan holde sig længe på køl

  • 30 g chiliflager
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl solsikkeolie
  • 1 stk løg (skrællet og skåret i store både)
  • 2 fed hvidløg (hk fint)
  • 1 spsk ingefær (skrællet og hk groft)
  • 2 stk kanelstænger
  • 2 stk stjerneanis
  1. I en skål kommes chiliflager og sukker

  2. I en gryde kommes de øvrige ingredienser i og lad simre i ca. 20 min

  3. Si olien fra og hæld olien ned i skålen med chili

  4. Hæld i bøtte med låg på og opbevar på køl

Tilbehør
chili, olie


chili olie
wonton med chili olie
chili olie