Cremede flødekartofler
Hvem elsker ikke flødekartofler? Jeg gør ihvertfald 😜 Det kan dog tælles på en hånd, hvor mange gange jeg har lavet det i mit liv. Det er faktisk en skam, for det er super nemt og mega lækkert. Mine drenge skulle smage det for første gang og beg introducerede det som “festkartofler”. Det kaldenavn er jeg ret vild med 🙃
Flødekartofler
En helt klassisk omgang flødekartofler som passer super til en steg og en god salat
- 1 kg kartofler
- 1/2 liter piskefløde
- 1 stk løg (hk fint )
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 3 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- evt. revet ost til toppen (eks. gouda eller cheddar )
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (gerne på mandolinjern) – jo mere ensartet skiverne er, jo mere jævnt bliver de også bagt færdige i ovnen
-
Placer nogle af kartoffelskiverne i et lag i et ildfast fad, fordel løg, drys med salt, peber og muskatnød, kom kartofler på igen og fortsat sådan til der ikke er flere kartofler
-
Hæld fløden over det hele i fadet
-
Kom ind midterst i ovnen. Fløden vil undervejs blive mere tynd for derefter at tykne igen (så vær tålmodig)
-
Drys evt. med revet ost eks. 15 min før de skal ud af ovnen
Du kan godt lave dine flødekartofler dagen før. Hvis de skal lunes dagen efter, så giv dem gerne 15 min mindre i ovnen, og lun dem de 15 min når du skal serverer.