Grove paninibrød

lækre grove panini

I har efterspurgt nogle lækre grove paninibrød og nu har jeg opskriften klar til jer. De smager virkelig skønt og mætter godt. Det er ret nemt at lave sine egne paninibrød OG det er ret billigt at lave sine egne.

Du kan lave en stor portion og fryse nogen af dem ned. Fyld med dit yndlingspålæg såsom skinke, ost, pesto og rucola.


Nemme grove paninibrød

Super lækre paninibrød med fuldkornshvedemel

  • 500 g hvedemel
  • 250 g fuldkornsmel
  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 1/2 dl solsikkeolie
  • evt. 1 æg + sesamfrø til pensling og drys
  1. Find en røremaskine frem (du kan også bruge en alm. røreskål og ælte i hånden)

  2. Udblød nu gæren i det lunkne vand

  3. Tilsæt salt, honning og olie og rør sammen

  4. Tilsæt alt fuldkornsmelet og 1/2 af hvedemelet, rør godt sammen og tilføj mel ligeså stille. Dejen skal blive smidig og elastisk

  5. Stil til hævning under viskestykke i 1 time

  6. Slå dejen ned og del i 16 stykker

  7. Rul hvert stykke ud til et ovalt fladt aflangt stykke på ca. 15 cm i længden

  8. Kom 6 brød pr bageplade med bagepapir

  9. Lad efterhæve under viskestykke i ca. 30 min

  10. Tænd ovnen på 185 grader varmluft

  11. Pensl evt. med æg og drys med sesamfrø

  12. Bag I ovnen i ca. 10 min til gyldne og tag ud til afkøling på en rist

brød, groft mel, panini, sandwich


Kan de fryses?

Du kan sagtens fryse brødene. Men ellers kan de holde ca. 3 dage i lufttæt pose

Kan man bruge andet mel end fuldkornshvedemel?

Du kan også bruge eks. grahamsmel eller lignende

lækre grove panini
Nemme grove paninibrød