Sprøde langtidshævede havregrynsboller

Nu får i en ny variant at de populære langtidshævede boller, men denne version er med ekstra sprød skorpe og havregryn i.
Hvis du ønsker kerner og endnu mere bid, så kan du drysse på toppen eller/og ligge kerner i bunden eks. solsikkerkerner, græskarkerner, hørfrø mm.
Denne opskrift skal ikke æltes, men. blot røres sammen og stå på køl natten over, hvor de klattes ud på bagepapir (så heller ingen dej på fingrene).
Sprøde langtidshævede havregrynsboller
Meget nemme æltefrie boller
- 15 g gær
- 5 dl koldt vand
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk honning
- 550 g hvedemel (Mængde kan varierer en smule. Tilføj lidt efter lidt. Det skal have konsistens som tyk grød)
- 1 dl havregryn
- 2 spsk creme fraiche/yoghurt (kan undlades)
-
Dejen skal røres sammen dage før og stå til langtidshævning i min 10 timer
-
I en skål blandes vand og gær godt sammen. Herefter kommes honning, salt, creme fraiche og havregryn i
-
Tilslut røres melet i lidt efter lidt. Mængde kan varier en smule, men konsistensen skal minde om en fast grød
-
Dæk skålen med film og stil til hævning i køleskab (lad gerne starte hævning på køkkenbordet et par timer før, hvis det kan lade sig gøre. Det er ikke dog ikke nødvendigt, hvis ikke du har mulighed for det)
-
Næste morgen tændes ovnen på max mulig varmluft
-
Stil et lille ildfast fad i ovnen med 2-3 dl vand i
-
Klat dejen ud til 9 boller på en bageplade med bagepapir
-
Drys evt. med lidt havregryn og kom i ovnen (tag fadet med vand ud), skru ned til 200 grader varmluft
-
Bag bollerne i 15-20 min til de er gyldne og sprøde

