Butterdejspakker med skinke og ost
De her små hapsere lavede jeg til noget børnevenlig aftensmad en fredag aften. Min børn var vilde med dem og kaldte dem for ”Mini toast”.
De tager kun få minutter at bikse sammen og så en tur i ovnen. Du kan bruge en neutral smøreost eller en hvidløgs- eller pikantost for endnu mere smag. Vi serverede derudover nuggets, gnavegrønt, frugt og små kanelsnegle lavet i vaffeljern.
De kan også bruges til madpakken eller som snack efter skole/institution eller til uddeling.
Butterdejshapser med skinke og ost
Helt geniale små snacks til eks. tapas
- 2 ruller butterdej (ca. 270 g/ pr rulle)
- 100 g naturel smøreost (altenativt kan fed creme fraiche bruges )
- 5 store skiver skinke
- 12 skiver ost
- 1 stk æg (sammenpisket)
- evt. sesam frø til drys på toppen
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Rul 1 butterdej ud på en bageplade med bagepapir
-
Smør bunden med flødeosten over det hele og fordel derefter skinke og ost
-
Kom det andet lag butterdej ovenpå og pres sammen langs kanterne med en gaffel
-
Pensl med æg, drys med sesam og skær ud i 28 små firkanter med pizzaskære (eller kniv)
-
Bag I ovnen til sprøde og gyldne i ca. 10 min. Tag ud og afkøl på bagerist