Avokado knækbrød
De her knækbrød med avokado er helt perfekt til madpakken eller som eftermiddagssnack. De er fyldt med sunde fedtstoffer fra avokado og frø/kerner. De indeholder også fibre og mætter derfor godt.
De er mega nemme at lave. Det hele skal blot vendes kort sammen i en skål, spredes ud på en bageplade og så en tur i ovnen.
Holdbarhed ca. 1 uge.
Avokado knækbrød
Perfekt til madpakken, som snack og mellemmåltid
- 1 stk avokado (most godt (eller blendet))
- 150 g hvedemel
- 120 g græskarkerner
- 60 g solsikkekerner
- 60 g sesamfrø
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk raps- eller solsikkeolie
- 1-2 spsk vand
- evt. 1 tsk timian
-
Tænd ovnen på 160 grader varmluft
-
Alle ingredienser pånær vand kommes i en skål og blandes rundt. Virker dejen tør så tilsæt 1-2 spsk vand til dejen er sammenhængende
-
Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Kom et stykke bagepapir ovenpå også og rul nu dejen flad med en kagerulle – til dejen er rullet helt flad på hele pladen
-
Skær ud med en kniv i den størrelse du ønsker knækbrødet
-
Bages i ovnen i 30 min
-
Afkøl og knæk forsigtigt fra hinanden. Opbevar i lukket beholder/pose.