Pastaskaller med rejefyld

fyldt pasta med rejer og ricotta

De her små konkyliepastaer havde jeg med hjem fra vores sommerferie i Italien. Denne version er de fyldt med en skøn blanding af ricotta/rejer og serveret ovenpå en tomatsovs.


Pastaskaller med rejefyld

Skøn pastaret som laves i ovnen

  • 30 store pasta konkylier (kogt efter anvisningen )
  • 40 g revet parmesan
  • evt. frisk basilikum eller persille

Tomatsovs

  • 40 g smør
  • 2 fed hvidløg (hk fint)
  • 300 g passata
  • 1 dl piskefløde (kan erstattes af madlavninsfløde )
  • 1 spsk soltørret tomat (hk fint )

Rejefyld

  • 30 stk rå tigerrejer eller vannamei rejer (fjern halen og skallen )
  • 250 g ricotta
  • 70 g frisk spinat (dampet og hk fint )
  • salt og peber
  • 1 stk løg (hk fint)
  • Smør til stegning

Rejefyld

  1. Kom smør og løg i en pande og steg et par minutter.

  2. Steg rejerne på panden og tag det hele op. Hak rejerne.

  3. Bland rejer med ricotta og spinat. Smag til med salt og peber

Tomatsovs

  1. Smelt smørret på sammen pande som du stegte rejerne (giver mere smag)

  2. Steg hvidløget kort og tilføj passata og soltørret tomat. Efter ca 5 min tilsættes fløden og den smages til med salt og peber

Klargøring

  1. Tænd ovnen på 180 grader

  2. Find et ildfast fad frem og fordel tomatsovsen i bunden (gem evt lidt at fordele på toppen)

  3. Tag en pasta og fyld med rejefyldet. Placér i fadet ovenpå tomatsovsen

  4. Fordel parmesanen på toppen og bag i ovnen i 10 min

  5. Server evt. med frisk persille eller basilikum

Hovedret
pasta, rejer, tomatsovs


pasta med rejer
fyldt pasta med rejer og ricotta