Frugtlagkage med chokobund
![frugtlagkage med chokoladebund](https://madmusen.dk/wp-content/uploads/2023/06/IMG_6284-150x150.jpeg)
Her er en ny version af den super populære frugtlagkage: nemlig frugtlagkage med en chokoladebund. Den smager dælme også godt med chokoladebunden og en nem bradepandekage til mange personer. God kombination med chokobund, nøddemarengs, creme og masser af dine yndlings bær og frugter.
Perfekt til sommerfest, studentergilde mm
Frugtlagkage med chokobund
Nem og lækker bradepandekage med frugt
Chokoladebund
- 375 g smør (skal stå på køkkenbord og blive blødt )
- 300 g sukker
- 6 stk æggeblommer
- 3 dl mælk
- 50 g kakaopulver
- 225 g hvedemel
- 4,5 tsk bagepulver
Marengs
- 6 stk æggehvide
- 450 g sukker
- 3 tsk vanillesukker
- 150 g hasselnødder (hk fint )
Creme og frugt
- 4 dl piskefløde
- 4 dl creme fraiche 38 %
- Frugt og bær (jeg brugte 1 nektarin, 1 bakke blåbær, 1 bakke jordbær og 1/2 bakke vindruer )
- Evt. Vanillesukker og 50 g hakket mørk chokolade
Chokoladebund
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
-
Smør og sukker piskes sammen. Herefter piskes de med æggeblommerne.
-
Mel, bagepulver og kakaopulver vendes sammen og piskes med det andet. Kom tilslut mælken i
-
Hæld dejen i en bradepande (35×40 cm) med bagepapir og bag i ovnen på nederste rille i 10 min. Lav marengsen imens
Marengs
-
Æggehvide og sukker piskes luftigt. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser.
-
Fordel marengsen på chokoladebunden og bag videre på nederste rille i 25-30 min og tag ud og afkøl
Klargør kagen
-
Før servering piskes fløde til flødeskum og blandes med creme fraiche. (tilsæt evt. en smule vaniljesukker, for en lidt sødere creme).
-
Skær frugt ud og pynt kagen.
![](https://madmusen.dk/wp-content/uploads/2023/06/IMG_6310-768x1024.jpeg)