Kyllingelår med 2 slags marinade
Her får du mit bud på 2 lækre marinader, som giver din kylling (eller andet grillkød) en skøn smag. Du kan både lavet en smagfuld barbecue marinade eller en mere mild en med citron og rosmarin.
Du kan både tilberede dine kyllingelår i ovn, på grill eller i airfryer.
Kyllingelår med 2 slags marinade
En skøn opskrift på marinade til sommer og grillmad
- 800 g kyllingelår
Barbeque marinade
- 5 spsk ketchup
- 3 spsk rørsukker
- 2 spsk soya
- 1 tsk eddike
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk worchestersovs (kan undlades, hvis du ikke har )
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
Rosmarin marinade
- 2 tsk tørret rosmarin (kan erstattes af oregano, timian eller lign. )
- 1 tsk hvidsløgspulver
- 1 tsk revet citronskal
- 3 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
-
Tænd ovnen på 185 grader varmluft
-
Bland ingredienserne til den marinade du ønsker og vend kyllingelårene deri (gem en lille smule i skålen, som du kan pensle med ca. 1/2 af tilberedningen)
-
Kom i ildfast fad og bag i ovnen i ca. 40-45 min. Ca. halvvejs pensler du med den sidste marinade
Vælg en marinade og brug den mængde til dine kyllingelår.
Du kan også bruge marinaderne til eks. ben, grillspyd med svinekød- eller kyllingetern.
AIRFRYER: Tænd airfryer på 200 grader og steg i ca. 20 min.