Hvidløgsboller med smeltet ost

Hvidløgsboller med smeltet ost

image_pdfimage_print

De fleste jeg kender elsker et lunt hvidløgsflute, men skal du servere luksus udgaven – så prøv at lave de her lækre boller. Udover hvidløgssmørret på toppen, så bliver man forkælet med smeltet ost indeni. Super lækre som tilbehør til det meste: gæstemad, kylling og en god salat, til suppe, grillmad eller til tapas.

Hvidløgsboller med smeltet ost

Hvidløgsboller med smeltet ost

De her svampede hvidløgsboller indeholder en overraskelse, nemlig smeltet ost i midten
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Tilbehør
Keyword: boller, hvidløg, kuvertbrød, smeltet ost
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Hævetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 20 stk

Ingredienser

Dej

  • 2 dl sødmælk lunet i en gryde (bare lun og kke for varmt, så ødelægger den gæren)
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 350 g hvedemel tag lidt af gangen (melmængde kan varierer)
  • 60 g smør stuetemperatur, skåret i små tern
  • 1 stk æg sammenpisket til pensling

Øvrige

  • 100 g revet ost mozzarella, cheddar eller lign.
  • 50 g smeltet smør
  • 1/2 fed hvidløg hk fint
  • Flagesalt
  • Frisk persille hk fint

Sådan gør du

  • I en røremaskine (eller skål) udblødes gæren i den lune mælk. Kom derefter sukker, salt og mel i.
  • Æltes på maskinen i 10 min.
  • Kom herefter smørret i lidt af gangen. Ælt igen i 10 min.
  • Lad hæve under viskestykke i 1 time (til ca. dobbeltstørrelse)
  • Rul dejen ud til en pølse og skær i 20 lige store stykker. Rul hvert stykker til en bolle og tryk den flad med hånden (som en mini pizza). Kom revet ost i midten og samle kanterne sammen om osten, så den bliver pakket ind.
  • Kom i et fad med bagepapir og stil dem tæt (dog uden at røre hinanden). Lad hæve under viskestykke i 30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft og pensl bollerne med æg. Bag midterst i ovnen til de er gyldne i ca. 15-20 min.
  • Imens de er i ovnen blandes den smeltede smør med de øvrige ingredienser.
  • Pensl hvidløgssmørret på bollerne så snart de kommer ud af ovnen og server straks (hvis de serveres senere, vil osten i midten blive mere fast i konsistensen)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*