De fleste jeg kender elsker et lunt hvidløgsflute, men skal du servere luksus udgaven – så prøv at lave de her lækre boller. Udover hvidløgssmørret på toppen, så bliver man forkælet med smeltet ost indeni. Super lækre som tilbehør til det meste: gæstemad, kylling og en god salat, til suppe, grillmad eller til tapas.
Hvidløgsboller med smeltet ost
De her svampede hvidløgsboller indeholder en overraskelse, nemlig smeltet ost i midten
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 20 stk
Ingredienser
Dej
- 2 dl sødmælk lunet i en gryde (bare lun og kke for varmt, så ødelægger den gæren)
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 350 g hvedemel tag lidt af gangen (melmængde kan varierer)
- 60 g smør stuetemperatur, skåret i små tern
- 1 stk æg sammenpisket til pensling
Øvrige
- 100 g revet ost mozzarella, cheddar eller lign.
- 50 g smeltet smør
- 1/2 fed hvidløg hk fint
- Flagesalt
- Frisk persille hk fint
Sådan gør du
- I en røremaskine (eller skål) udblødes gæren i den lune mælk. Kom derefter sukker, salt og mel i.
- Æltes på maskinen i 10 min.
- Kom herefter smørret i lidt af gangen. Ælt igen i 10 min.
- Lad hæve under viskestykke i 1 time (til ca. dobbeltstørrelse)
- Rul dejen ud til en pølse og skær i 20 lige store stykker. Rul hvert stykker til en bolle og tryk den flad med hånden (som en mini pizza). Kom revet ost i midten og samle kanterne sammen om osten, så den bliver pakket ind.
- Kom i et fad med bagepapir og stil dem tæt (dog uden at røre hinanden). Lad hæve under viskestykke i 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og pensl bollerne med æg. Bag midterst i ovnen til de er gyldne i ca. 15-20 min.
- Imens de er i ovnen blandes den smeltede smør med de øvrige ingredienser.
- Pensl hvidløgssmørret på bollerne så snart de kommer ud af ovnen og server straks (hvis de serveres senere, vil osten i midten blive mere fast i konsistensen)
Seneste kommentarer