Påskehare kage

image_pdfimage_print

Denne kage er et hit hos både store og små. Du kan sagtens lade børn deltage til kagebagningen, alt efter alder (de mindste kan hjælpe med at røre og pynte).

Påskehare kage

Nem og virkelig fin gulerodskage
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: frosting, gulerodskage, Kage, påske, påskeæg
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 12 personer

Udstyr

  • 1 Form på 38×26 cm beklædt med bagepapir
  • 1 sprøjtepose med 1M tyl

Ingredienser

  • 150 g smør smeltet ved middelvarme
  • 200 g brun farin
  • 60 g sukker
  • 4 stk æg
  • 300 g gulerødder skrællet og revet groft
  • 300 g hvedemel
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2,5 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt

Flødeost creme

  • 120 g smør stuetemperatur (blødt)
  • 200 g Philadelphia
  • 320 g flormelis
  • 2 tsk vanillesukker
  • Evt revet citronskal (fra 1 citron)

Pynt

  • Du kan bruge lige hvad du vil.

    Jeg brugte en pose påskeskum hare, 1 påske dragerede mandler, 1 pose marcipan æg og lidt hakkede pistacienødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Pisk brun farin, sukker og æg godt sammen med en elpisker (kan også piskes i hånden)
  • Tilsæt gulerødderne.
  • Vend de tørre ingredienser sammen i en anden skål (mel, kardemomme, kanel, bagepulver, vanillesukker og salt). Vend den herefter sammen med det andet med en ske/dejskraber.
  • Vend til slut det smeltede smør i dejen indtil dejen er ensformig
  • Hæld i bageformen med bagepapir og bag i ca 25 min (se under udstyr hvad størrelse). Afkøl

Flødeost creme

  • Pisk smør, 1/2 af flormelissen og vanillesukker i en skål
  • Pisk derefter det sidste flormelis samt Philadelphia i. Pisk kun kort til cremen er glat.
  • Hvis du ønsker en mere syrlig creme så kom revet citronskal i.

Klargør kagen

  • Klip et bagepapir ud på størrelse med kagens form
  • Tegn derefter omridset af et hare hoved med øre og klip ud
  • Placer nu det klippede hovede ovenpå kagen og skær rundt om papiret med en kniv. Fjern papiret
  • Kom kagen på et serveringsfad/tallerken.
  • Kom tyl i sprøjteposen og fyld den med flødeostcremen
  • Lav små roser overalt på kagen. Pynt med din valgte påskechokolade/slik

Noter

Frys evt de afskårne kanter, og brug dem sammen med andre kagerester til egne romkugler en anden dag. 
Kagen kan laves dagen før og dækkes godt til (stil bare på køkkenbord). Cremen kan også laves dagen før og opbevares på køl. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*