Filoruller med spinat og feta
De her lækre ruller stammer oprindeligt fra Tyrkiet. De er super sprøde og lækre og fungerer godt som en snack, forret eller som en del af tapas.
Hvis du ikke kan lide spinat, så kan du også lave en version med eks. skinke og feta/flødeost i stedet for.
Jeg kan bare sige én ting, der gik under 1 time fra jeg havde lavet rullerne og indtil de var spist.
Filoruller med spinat og feta
De lækreste og mest sprøde ruller
- 2-3 dl solsikke/rapsolie (til stegning)
- 300 g filodej
- 350 g feta (jeg brugte PUCK)
- 450 g frossen spinat (tøet op og drænet for overskydende vand)
- 1 stk løg (hakket fint)
- 2 fed hvidløg (hakket fint)
- 1 håndfuld frisk persille eller mynte (hakket fint )
- Salt og peber
-
I en pande steges løg og hvidløg i et par minutter og tilsæt derefter spinaten. Smag til med salt og peber. Køl af
-
Bland feta og persille i blandingen.
-
Skær/klip filodejen ud i aflange strimler (se video nedenfor) – lidt bredere end den bredde du ønsker rullerne har
-
Placer spinat og fetafyldet nederst på strimlen, rul en omgang og fold siderne ind. Rul herefter rullen næsten færdig
-
Pensl med olie i enden af rullen og rul den færdig
-
I en pande på middelvarme kommes olien i
-
Placer rullerne med foldningen nederst og bag indtil de bliver gyldne og vend derefter
-
Når den er gylden på begge sider tages de af panden