Risengrød under dynen

At lave risengrød under dynen, er en metode jeg husker fra min barndom. Det er en metode lige efter mit hoved (eller nærmere tålmodighed), fordi man kan undgå at stå og røre rundt i lang tid på komfuret.

Der har været snak om at der kan danne sig bakterier ved denne tilberedningsmetode. Nu har jeg læst op på det, hvis du koger grøden op, pakker godt ind og lader stå i 1 time – så skulle det være fint.
Du frarådes at lade den stå i mere end 2 timer ift at temperaturen bliver lavere og det kan resultere i bakterier.


Risengrød under dynen

En skøn risengrød, som bliver lavet færdig under dynen

  • 2 dl vand
  • 400 g grødris
  • 2 liter sødmælk
  • salt
  • Til servering: smør, kanelsukker og evt. rød saft
  1. I en stor tykbundet gryde koges vandet op

  2. Tilsæt ris og kog ydeligere et par minutter

  3. Hæld mælken i og varm op indtil det koger. Under jævn/konstant omrøring (det er vigtigt at det bobel koger)

  4. Kom låg på gryden og pak ind i 2 håndklæder og til slut en dyne

  5. Efter 1 time tages den ud af dynen igen. Rr godt rundt, du kan evt give kort opkog igen inden servering

  6. Server med smørklat, kanelsukker og evt rød saft

Hovedret
jul, kanel, risengrød