Pasta arrabiata
En simpel pastaret uden kød, men med masser af smag. Den er kendetegnet ved at indeholde chili, men af hensyn til børnene – drysses chili på ved servering. Den er ikke særlig dyr i ingredienser og fyldt med grøntsager. Sovsen med grøntsagerne bliver blendet, så de mindste kan også være med.
Pasta arrabiata
En simpel pastaret fyldt med grøntsager og smag
- 1 stk løg (hakket fint )
- 2 stængler bladselleri (hk fint )
- 4 fed hvidløg (hele uden skræl )
- 3 spsk olie
- 2 ds hakket tomat (uden tilsatte krydderier )
- 500 g pasta (Penne, skruer, spaghetti eller lign)
- 100 g revet parmesan
- Evt frisk basilikum til servering
- Evt 1 tsk mørk balsamico (kan sagtens undlades, hvis du ikke har det stående )
- Chiliflager til servering
- Salt og peber
-
I en middelvarme pande med olie steges bladselleri, løg og hvidløg i ca 10 min.
-
Sær imens vand over til pasta og kog efter anvisningen
-
I en minihakker blendes grøntsagerne fra panden med dåse tomaterne
-
Hæld tilbage på panden og lad simre i ca. 20-30 min.
-
Smag til med salt, peber og evt balsamico
-
Vend den kogte pasta i sovsen
-
Server med chiliflager og parmesan (evt basilikum)