Suppe med hvide bønner og kylling

En lækker mættende suppe med hvide bønner. Jeg har brugt hvide bønner, som har stået i blød i 12 timer ,men du kan også købe dem klar på dåse. Juster mængden af krydderier efter behov – denne version kan selv de mindste være med på.
Suppe med hvide bønner og kylling
En lækker suppe for hele familien
- 2 stængler bladselleri (hk fint)
- 2 stk gulerødder (hk fint )
- 1 stk løg (hk fint )
- 4 fed hvidløg (hk fint )
- 2 dl tørre hvide bønner (skal stå i blød i 6 dl koldt vand i 12 timer før madlavning)
- 350 g kyllingebryst
- 3 spsk olie
- Salt og peber
- 2 tsk oregano
- 1 tsk røget paprika
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk tomatpuré
- 1 spsk limesaft
- 1,5 l hønsebouillon
- 2,5 dl piskefløde (eller anden fløde)
- 1 stk flute til servering
- Evt. chili, creme fraiche og frisk oregano
-
Sørg for at ligge dine hvide bønner i blød i 12 timer før. Hæld vandet fra og skyl bønnerne godt.
-
I en gryde med kogende vand og lidt salt, koges kyllingebrysterne i 10 min. Tag op og afkøl og trevl i stykker
-
I en gryde med olie og medium varme steges løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i nogle minutter
-
Tilsæt nu bønner, krydderier, tomatpuré og hønsebouillon. Lad småkoge i ca. 20 minutter
-
Tilsæt fløden (nu skal det ikke koge, blot simre).
-
Smag til med lime, salt og peber
-
Server med flute og evt. oregano samt creme fraiche.

