Pavlova med chokolade og hindbærskum

En helt vildt lækker sommerdessert, som blot kræver 7 ingredienser.

Du skal have lidt tålmodighed med marengsen, men den er ikke svær. Det vigtigste er at lade den blive i ovnen, til den er helt afkølet.


Pavlova med chokolade og hindbærskum

En skøn sommerdessert

Marengs

  • 5 stk æggehvider
  • 3 dl sukker
  • 2 tsk maizena (majsstivelse)

Chokolade ganache

  • 200 g mørk chokolade (jeg brugte 55-60% )
  • 1 dl piskefløde

Hindbærskum

  • 100 g friske hindbær
  • 3 dl piskefløde

Øvrigt

  • 300 g friske jordbær (halveret )

Marengs

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft

  2. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem luftige og hvide ved høj hastighed (med elspisker eller røremaskine).

  3. Tilsæt sukkeret lidt af gangen imens du fortsat pisker med høj hastighed. Fortsæt til sukkerkornene er opløst (ca. 5-7 min)

  4. Vend maizena i og smør marengsen ud på en bageplade med bagepapir. Lad marengsen have en diameter på ca 25 cm

  5. Skru ovnen ned til 125 grader og stil bagepladen midterst i ovnen

  6. Bag marengsen i 50-60 min. Mærk efter hvornår den slipper af papiret.

  7. Lad marengsen blive i ovnen til den er kølet helt af (på den måde undgår du at den tager fugt til sig og bliver blød)

Chokolade ganache

  1. Hak chokoladen fint

  2. Smelt fløden i en gryde, så den er varm – men den skal IKKE koge

  3. Tag gryden af varmen og bland chokoladen deri. Når massen er blank og glat stilles den på køl

Hindbær skum

  1. Pisk fløden til skum

  2. Mas hindbærrene i en skål og vend dem i flødeskummet

Anret

  1. Kom marengsen på et fad, fordel chokolade ganache, hindbær skum og friske jordbær på toppen

Dessert
chokolade, Dessert, fløde, hindbær, jordbær, marengs