Påskehare boller
Opskriften er en helt almindelig fødselsdagsbolle dej. Blot formet til de sødeste boller med øre, øjne og en lille sløjfe. Perfekt til påskefrokosten og et hit hos de små.
Påskehare boller
Lækre boller med sødt motiv i form af påskehare
- 2 dl let- eller sødmælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 3 spsk sukker
- 1/2 tsk vanillesukker
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 2 stk æg + evt. 1 æg til pensling
- Ca 550 g hvedemel
- 28 små Rosiner
- Lun mælken i en gryde ved middel varme. Når mælken er varm (ikke kogende) så kommes smøret deri.
- Kom smør/mælk op i en røreskål, når det er lunkent udblødes gæren deri
- Kom sukker, salt, kardemomme og vanillesukker deri
- Herefter røres æggene i
- Tilsæt ca. 350 g mel og rør godt sammen på røremaskinen. Tilføj mere mel lidt efter lidt, til dejen er samlet og smidig
- Lad den ælte i ca 5-7 min på maskinen
- Dæk skålen til med viskestykke og lad hæve i ca. 1 time
-
Rul dejen ud. Form 14 boller og 14 små aflange som sættes på i toppen. Klip et stykke ned det aflange stykke, så det ligner øre. Tryk 2 rosiner i som øjne.
-
Placer bollerne på bageplader med bagepapir
- Lad efterhæve under viskestykke i 30 min
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Pensel bollerne med et sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 10 min
- Når de er gyldne tages de ud til afkøling på en rist
-
Pynt evt med bånd