En skøn asiatisk suppe med kokosmælk. Den er både spicy og mild på samme tid. Jeg har kommet både kylling og tigerrejer i min. Du kan vælge at serverer ris, koriander og flute til.
Tom ka suppe
En klassisk asiatisk suppe med kokosmælk. Denne er med tigerrejer og kylling
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Kalorier: 338kcal
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 stk skalotteløg hk fint
- 15 g frisk ingefær skrællet og skåret i skiver
- 1 stængel citrongræs
- 4 stk kaffirlime blade
- 1 spsk red curry paste
- 1,8 L vand
- 4 stk hønsebouillon terninger
- 300 g kyllingebryst/inderfilet skåret i mindre tern
- 200 g kogte tigerrejer jeg bruger fra frost
- 400 ml kokosmælk
- 1,5 spsk fiskesovs
- 1 spsk sukker
- 6 stk champignon renset og skåret i skiver
- Limesaft
- Salt
- evt. frisk koriander, ris og flute
Sådan gør du
- I en store gryde steges løg, citrongræs og ingefær i olie ved middelvarme. Steg i 2 min
- Tilst nu red curry paste og kaffir lime og steg yderligere 2 min
- Nu kommes vand og bouillonterninger i gryden og det koges op
- Lad simre i 20 min
- Med hulsi tages ingefær, citrongræs og kaffirlime op af gryden
- Kom kylling, sukker, fiskesovs og kokosmælk i gryden og lad simre igen i 20 min
- Kom til sidst champignon og rejer deri og lad simre i 4 min
- Smag til med limesaft og salt
- Server evt. med ris, flute og frisk koriander
Noter
Kalorieudregning er uden ris og flute.
Nutrition
Calories: 338kcal
Hvor blev galangaen af? Ellers er det ikke en Tom ka gai.
Ka er jo galanga. Ingefær har intet med galanga at gøre.
Men kald det en ingefærsuppe.
Vh. Jl
Tak for uddybning, det vidste jeg ikke. Navnet for dig lov at blive😉