Tom ka suppe

image_pdfimage_print

En skøn asiatisk suppe med kokosmælk. Den er både spicy og mild på samme tid. Jeg har kommet både kylling og tigerrejer i min. Du kan vælge at serverer ris, koriander og flute til.

Tom ka suppe

En klassisk asiatisk suppe med kokosmælk. Denne er med tigerrejer og kylling
No ratings yet
Udskriv Pin Rate
Ret: Suppe
Køkken: Asiatisk
Keyword: asiatisk, græskarsuppe, kokosmælk, kylling, Tigerrejer
Forb. tid: 20 minutter
Simretid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Kalorier: 338kcal

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 stk skalotteløg hk fint
  • 15 g frisk ingefær skrællet og skåret i skiver
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 stk kaffirlime blade
  • 1 spsk red curry paste
  • 1,8 L vand
  • 4 stk hønsebouillon terninger
  • 300 g kyllingebryst/inderfilet skåret i mindre tern
  • 200 g kogte tigerrejer jeg bruger fra frost
  • 400 ml kokosmælk
  • 1,5 spsk fiskesovs
  • 1 spsk sukker
  • 6 stk champignon renset og skåret i skiver
  • Limesaft
  • Salt
  • evt. frisk koriander, ris og flute

Sådan gør du

  • I en store gryde steges løg, citrongræs og ingefær i olie ved middelvarme. Steg i 2 min
  • Tilst nu red curry paste og kaffir lime og steg yderligere 2 min
  • Nu kommes vand og bouillonterninger i gryden og det koges op
  • Lad simre i 20 min
  • Med hulsi tages ingefær, citrongræs og kaffirlime op af gryden
  • Kom kylling, sukker, fiskesovs og kokosmælk i gryden og lad simre igen i 20 min
  • Kom til sidst champignon og rejer deri og lad simre i 4 min
  • Smag til med limesaft og salt
  • Server evt. med ris, flute og frisk koriander

Noter

Kalorieudregning er uden ris og flute. 

Nutrition

Calories: 338kcal

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*