En skøn asiatisk suppe med kokosmælk. Den er både spicy og mild på samme tid. Jeg har kommet både kylling og tigerrejer i min. Du kan vælge at serverer ris, koriander og flute til.

Tom ka suppe
En klassisk asiatisk suppe med kokosmælk. Denne er med tigerrejer og kylling
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 4 personer
Kalorier: 338kcal
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 stk skalotteløg hk fint
- 15 g frisk ingefær skrællet og skåret i skiver
- 1 stængel citrongræs
- 4 stk kaffirlime blade
- 1 spsk red curry paste
- 1,8 L vand
- 4 stk hønsebouillon terninger
- 300 g kyllingebryst/inderfilet skåret i mindre tern
- 200 g kogte tigerrejer jeg bruger fra frost
- 400 ml kokosmælk
- 1,5 spsk fiskesovs
- 1 spsk sukker
- 6 stk champignon renset og skåret i skiver
- Limesaft
- Salt
- evt. frisk koriander, ris og flute
Sådan gør du
- I en store gryde steges løg, citrongræs og ingefær i olie ved middelvarme. Steg i 2 min
- Tilst nu red curry paste og kaffir lime og steg yderligere 2 min
- Nu kommes vand og bouillonterninger i gryden og det koges op
- Lad simre i 20 min
- Med hulsi tages ingefær, citrongræs og kaffirlime op af gryden
- Kom kylling, sukker, fiskesovs og kokosmælk i gryden og lad simre igen i 20 min
- Kom til sidst champignon og rejer deri og lad simre i 4 min
- Smag til med limesaft og salt
- Server evt. med ris, flute og frisk koriander
Noter
Kalorieudregning er uden ris og flute.
Nutrition
Calories: 338kcal

Seneste kommentarer