Nachos med kylling og cheddar

Nachos med kylling og cheddar er en favorit som snack eller frokost på café. Men det er både billigt og nemt at lave sprøde nachos med smeltet ost derhjemme. Jeg har valgt at lave en opskrift med kylling på, så der er lidt protein og et mættende element, men du kan selvfølgelig også undlade det eller bruge oksekød. Når vi får det herhjemme, så serverer jeg gnavegrønt ved siden af. Kan bruges som snack, frokost eller til let aftensmad.
Du kan både lave din nachos i ovn eller i airfryer. Hvis du laver i airfryer, så skal de have ca. 8-10 min.
Hvilken ost er bedst til nachos?
Det er vigtigt, at du bruger en ost med god smelteevne, de allerbedst er: gryuere, gouda eller cheddar. Du kan også bruge revet mozzarella (dog ikke frisk, da den vil gøre dine nachos våde).
Du kan med fordel købe en hel cheddar ost i blok og selv rive den på.
Nachos med kylling og cheddar
Nachos med kylling og cheddar er en dejlig ret der kan laves på under 30 minutter.
- 200 gram nachos
- 300 gram kyllinge inderfilet
- 1-2 tsk tortilla krydderi
- Smør/olie til stegning
- 120 gram revet cheddar
- Evt diverse gnavegrønt
- Tænd ovnen på 180 grader
- På en pande steges kyllingen i fedtstoffet, drys med krydderier og steg til de er gennemstegt
- Skær kylling i mindre tern/stykker
- Fordel nachos i et ildfast fad
- Fordel den stegte kylling
- Drys med cheddar
- Bages i ovnen ca 10-12 min til osten er smeltet og gylden
- Server med dip og evt gnavegrønt
Forslag til dip: Vi havde creme fraiche, taco sauce, guacemole
