Fiskecurry

Denne her karryret er super lækker. Torsken bliver super mør og så er den fyldt med smag uden at være stærk.

Selv mine drenge på 4 år spiste gladeligt med (hvilket jeg ikke havde forventet).

Du kan sagtens bruge andre eller flere grøntsager såsom blomkål, broccoli, babymajs og lign. Torsken kan byttes ud med laks. Evt også kylling eller svinekød (men hvis det ikke er fisk, så skal det færdigsteges på en pande inden det kommes i sovsen).


Fiskecurry

En virkelig lækker måde at få torsk på.

  • 2 spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 3 spsk karry (gerne madras karry)
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg (hk fint)
  • 3 store tomater (skåret i tern)
  • 3 spsk tomatpuré
  • Salt og peber
  • 5 kaffirlime blade (kan undlades eller erstattes af lidt limesaft)
  • 1/2 spsk rørsukker (alm kan også bruges)
  • 1 håndfuld frosne grønne bønner
  • 500 ml kokosmælk (se billede af min favorit nedenfor)
  • 400 g torskefilet (skåret i grove stykker)
  • Ris og naanbrød til servering
  1. Kog risene efter anvisning på posen
  2. I en gryde kommes olie i og løget steges ca 5 min ved middelvarme
  3. Tilsæt nu koriander, karry, ingefær og hvidløg og lad stege ca 3 min under omrøring
  4. Tilsæt nu tomater, sukker og tomatpuré og steg i ca 2 min
  5. Tilsæt nu kokosmælk, kaffirlime blade, frosne bønner, salt og peber og lad simre ca 3 min
  6. Tilføj torskestykkerne og lad fortsat simre i omkring 5 min (tiden afhænger af hvor store stykkerne er). Tag en op og test, når den falder fra hinanden i flager og ikke er gennemsigtig – så er den færdig
  7. Smages til med salt og peber
  8. Serveres med ris og evt naanbrød
Hovedret
Curry, Karry, Torsk