Æggekage med stegt flæsk

Det her er en kanon hverdagsret. Det meste passer sig selv i ovn og på komfuret, så du har tid til at smøre madpakker eller nyde et koldt glas hvidvin (en kombi kunne også være en idé).


Æggekage med stegt flæsk

En dejlig version af æggekage med sprød stegt flæsk og tomater til.

  • 10 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk peber
  • 3 tsk salt
  • 60 g revet cheddar
  • evt. 1 tsk bagepulver (kan undlades, men gør den meget luftig)
  • 2-3 spsk smør til stegning
  • Ca. 500 g stegeflæsk i skiver
  • 250 g cherrytomater
  • Frisk basilikum
  • 1 tsk olie
  • 1 tsk balsamico
  • Rugbrød eller flute
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Placer stegeflæsken på en bagerist eller en bageplade med bagepapir
  3. Stil midterst i den opvarmede ovn (hvis rist, så stil dryp”bakke” nedenunder)
  4. Steg flæsken i ovnen i ca 35 min
  5. I en skål piskes æg, mælk, salt og peber
  6. Smelt smørret i en pande ved middelvarme (gerne en pande der kan komme i ovnen, hvis du har sådan en)
  7. Hæld æggemassen på, drys med revet ost og lad simre ved lav/middelvarme til ægget er blevet fast (ca.15 min) – hvis panden kan komme i ovnen, så lad den stege færdigt derinde
  8. Halver tomaterne. Kom i en skål og bland med olie, balsamico, salt, peber og frisk basilkum
  9. Lun brødet og server
Hovedret
dansk
æggekage, stegt flæsk