Oksekød og grønt i østerssovs

Det her er en super god ret, hvor du kan få tømt grønsagsskuffen. Udover de ting jeg brugte, kan du også sagtens bruge: rødløg, broccoli, gulerødder, squash, minimajs, bambusskud, bønnespire mm.

Det tager omkring 20 minutter, så er der serveret. Og jeg lover dig at grønsagerne ryger ned, fordi de er svøbt i den lækres “sovs”.

Det er desuden en forholdsvis kalorielet ret, der er ca. 497 kcal/person inkl. ris (1 dl)


Oksekød og grønt i østerssovs

Det her er en super god ret, hvor du kan få tømt grønsagsskuffen.

  • 3 forårsløg (skåret i skiver)
  • 1 broccoli (skåret i små buketter)
  • 4 fed hvidløg (hk fint)
  • 2 røde/gule peberfrugter (skåret i tern)
  • 100 g sukkerærter (delt på langs)
  • 300 g skært kalvekød (eller skært oksekød, oksefilet eller flanksteak. Skåret i strimler eller tern)
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl vand
  • 2 dl østerssovs
  • 1/2 tsk peber
  • 2 spsk fiskesauce
  • Ris til 4 personer (følg anvisning på posen)
  1. Sæt ris til kogning (efter anvisning på posen)
  2. I en varm wok/pande svitses hvidløg og kød i olie få minutter
  3. Tilsæt derefter alle grøntsagerne og steg ydeligere et par minutter
  4. Kom nu sukker, fiskesauce, østerssovs og vand deri og lad simre ved lav varme i ca 5 min
  5. Server med de kogte ris
Hovedret
Thailandsk
oksekød, østerssovs, wok


Under tilberedning