Pasta med ricotta og tomat

image_pdfimage_print

Det her er en super simpel, men smagfuld og lækker pastaret. Den primære smag er tomat, hvidløg og basilikum. Den bliver cremet af riccotta. Serrano er et lækker pift, hvis du ønsker lidt kød deri. Serrano kan også byttes ud med bacon. Maden er klar på 15-20 min. Så en skøn hverdagsret.

Pasta med ricotta og tomat

Det her er en super simpel, men smagfuld og lækker pastaret.
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: pasta, ricotta, serrano
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta skruer, penne, konkylie – eller hvad du lige har
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg hk fint
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 tsk flydende honning
  • 500 g cherrytomater evt. halveret
  • 200 g ricotta ost
  • Frisk basilikum
  • Evt. friskrevet parmesan til servering
  • Evt. 100 g serranoskinke evt. sprødstegt på en tør pande nogle minutter

Sådan gør du

  • Kog pastaen al dente i letsaltet vand (efter anvisning på pakken)
  • Skyl tomaterne
  • Kom olie i en pande og varm op til middelvarme
  • Tilsæt derefter olie, salt, peber, honning, hvidløg, timian, tomater og tomatpuré deri
  • Lad simre ca. 8 min.
  • Bland pastaen i panden og vend det sammen
  • Tilslut vendes ricottaen i
  • Anret i skåle og drys evt. med basilikum, parmesan og evt. serrano

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*